«Matbrølet» – opprop om ultraprosessert mat og nasjonale kostråd

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Kjære deg som signerte Matbrølet - Tusen takk!

2024-06-27 11:35:01

Kjære deg som signerte Matbrølet,


Tusen hjertelig takk for din signatur og støtte til oppropet vårt «Matbrølet»! Ditt engasjement for saken har vært viktig!

Den 20. mai sendte vi i Mage-tarmforbundet inn oppropet og over 5000 signaturer til Helsedirektoratet, inkludert kommentarer fra mange av dere som signerte.

I oppropet har vi bedt Helsedirektoratet om å legge til råd om å begrense inntaket av ultraprosessert mat og spise mest mulig råvarebasert mat.

Vi er ydmyke og stolte over det store engasjementet og støtten vi har fått fra dere på den korte tiden oppropet har ligget ute. Alle signaturer, kommentarer og tilbakemeldinger viser at dette er et tema mange er opptatt av.

Det store engasjementet fra dere førte blant annet til at NRK lagde et presseoppslag om oppropet. Hvis du ikke fikk det med deg, kan du lese det her. 


Tusen hjertelig takk også til organisasjonene som har tilsluttet seg oppropet: Norsk cøliakiforening, NORILCO, Landsforeningen for Overvektige, Bare Bra Barnemat og Barnematbyen har stått sammen med oss i denne viktige kampsaken.

Vi håper oppropet fører til en endring og vi lover å fortsette å kjempe kampen for bedre kostholdsråd. Selv om oppropet er sendt inn, vil Matbrølet fortsatt kunne leve videre. Sammen kan vi flytte fjell, og vi kommer ikke til å gi oss!

Hilsen oss i Mage-tarmforbundet


Mage-tarmforbundet



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.



Betalt annonsering

Vi vil annonsere dette oppropet til 3000 mennesker.

Lær mer ...