Vi Krever at Terje Sørlie Skaug skal få behandling!


Gjest

/ #374

2016-06-21 20:42

Når slagrammede blir flyttet fra et sykehus el et rehabiliteringsenter som Høyenhall etc er opptreningstilbudet på sykehjem et generelt dårlig opplegg for videre fremskritt ihht til den daglige behandlingen de har fått ! Den er alt for lav, du kan se at pasienten som gjorde store fremsteg- fort resignerer pga dårlig oppfølgning fra kommunen og sykehjemmene :-( den er nedverdigende, den gir lite menneskeverd, den rammer en hel familie, ikke bare den som fikk hjerneblødning el slag! Det skjer gang på gang i Norske kommuner og Bydeler-, det er en skam! Mange slagpasienter kan komme seg fortere med et riktig Rehabiliterings opplegg, de kan henvises til Sunnås etc andre steder - Tror kommunen de sparer på noe ved å svikte disse individene? De som er berørt har rettigheter, som : Individuell plan er en rettighet
Alle som har behov for langvarige og koordinerte tjenester etter helse- og omsorgstjenesteloven, spesialisthelsetjenesteloven og psykisk helsevernloven har rett til å få utarbeidet en individuell plan. Individuell plan er brukerens plan. Det innebærer at tjenestemottakerens mål og ønsker skal være utgangspunktet for prosessen. Denne har rett til, og skal oppfordres til, å delta aktivt i å beskrive behov for tjenester, ønsker og mål som er viktig for vedkommende selv – i dag og i fremtiden.

Forskrift om habilitering og rehabilitering, individuell plan og koordinator er hjemlet i helselovgivningen og trer i kraft fra 1. januar 2012. Rett til individuell plan følger for øvrig også av NAV-loven fra 2006, lov om sosiale tjenester i NAV fra 2009 og barnevernloven. Nærmere informasjon under menypunktet Lovgrunnlag.Individuell plan forutsetter samhandling
Planen skal være et verktøy og en metode for samarbeid mellom tjenestemottaker og tjenesteapparatet, og mellom de ulike tjenesteyterne. Initiativet til å få laget en individuell plan kan komme fra brukeren selv eller pårørende, men hovedansvaret for å utarbeide individuelle planer ligger i tjenesteapparatet.

Når en person har behov for langvarige og koordinerte tjenester fra både kommunen og spesialisthelsetjenesten, er det kommunen som har hovedansvaret for at det blir utarbeidet en individuell plan. Dette er tydeliggjort i ny og revidert lovgivning i samhandlingsreformen. Spesialisthelsetjenesten har imidlertid plikt til å medvirke. Kommunen skal tilby pasient/bruker en koordinator som skal sørge for nødvendig oppfølging, samordning og fremdrift i arbeidet med individuell plan.

I spesialisthelsetjenesten skal det oppnevnes koordinator for pasienter med behov for komplekse eller langvarige og koordinerte tjenester, jfr § 2-5a. Denne erstatter tidligere pålegg om pasientansvarlig lege. Koordinator skal «sørge for nødvendig oppfølging av den enkelte pasient, sikre samordning av tjenestetilbudet i forbindelse med institusjonsoppholdet og overfor andre tjenesteytere samt sikre fremdrift i arbeidet med individuell plan». Det sies samtidig at denne bør være lege, men at annet helsepersonell kan være koordinator når det anses hensiktsmessig og forsvarlig.Formålet med Individuell plan
Individuell plan skal bidra til at tjenestemottakeren får et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbud.
Det skal sikres at det til en hver tid er en tjenesteyter som har hovedansvaret for oppfølgingen av tjenestemottakeren.
Tjenestemottakerens mål, ressurser og behov for tjenester skal avklares. Videre skal det foretas en vurdering om tiltak som kan bidra til å dekke tjenestemottakers bistandsbehov skal koordineres.
Individuell plan skal styrke samhandlingen mellom tjenesteyter og tjenestemottaker og eventuelt pårørende, og etater innen et forvaltningsnivå eller på tvers av forvaltningsnivåene.

Helsedirektoratet gjennomførte i februar og april 2011 en kartlegging av bruken av individuell plan (IP) i landets kommuner.

Se resultatet av kartleggingen her (.pdf) Jeg vil personlig anbefale at dere skriver ned daglig det dere ikke er fornøyd med , og hvordan dere som familie el Terje opplever dette. Send det pr mail og også ta kontakt med pasientombudet (klagenemd) pr tlf, spør dem om råd - sørg for alltid å ha svar, spørsmål og opplevelser skriftelig. Sykehjemmet velger å si at det nå er legen der som har ansvaret, men hvis de ikke følger pasienten sitt eget beste og velger og vurdere saken individuelt, samt å lytte på de pårørende for å spare penger er det en helt klar feil tolkning, kommunen styrer å drøyer ut-Ta med deres Fastlege i dette her, for terje skal nok tilbake til denne legen, før el siden. Stå på, ikke godta, sjekk med slagforeningen etc - det er så mange opptreningsplasser i helse sør-øst (y) Lykke til <3 fam